Nu kan artisten Mwuana och matvarumärket Eldorado presentera ett, kanske oväntat, men spännande designsamarbete. De lanserar nämligen en dramatenväska. Kan den klassiska väskan, som främst setts hos äldre damer, plötsligt bli inne? Det är mycket möjligt när Mwuana nu blir väskdesigner.

Artisten och rapparen Mwuana känns igen för riktiga hits som "Craftmanship" och "Loverman". Dessutom har han jobbat med namn som Timbuktu och Petter. Just nu jobbar han även på ett nytt album ... Nu går han samman med Eldorado, som genom åren lanserat flera uppskattade klädkollektioner (många har sålt slut inom bara några minuter). Det här blir dock första gången som varumärket släpper en väska.

Mwuana har varit delaktig i desingprocessen i över ett års tid. Tillsammans har de tagit fram en praktisk, semi-transparent vit dramatenväska. Den kommer med datorfack och kan kopplas av från vagnen för att bäras som en ryggsäck för den som föredrar det. På så vis kan den användas i såväl matbutiken som på gymmet eller i skolan. Dessutom ser vi en gul Eldorado-logga, inspirerad av matvarumärkets tidigare design. En nostalgisk detalj som Mwuana växt upp med som liten.

"Jag är uppvuxen i Stockholmsförorten Bromsten och Eldorados produkter var en stor del av min uppväxt. Vi köpte alltid deras gul-röda produkter på Willys i Rissne, där min mamma fortfarande är stammis," säger Mwuana.

Eldorado x Mwuana släpps i limiterad upplaga på Eldorados hemsida från den 25 april kl 12:00. Priset ligger på 999 kr.