Ett namn som synts allt mer inom världen av high-fashion de senaste fem åren är New Yorks Peter Do. Med sitt egna märke döpt efter honom själv har han fått positiva reaktioner på en minimalistisk och nedbruten stil som använder sin låga profil för att sticka ut. Passande nog för mannen bakom designsen, då han valt att framträda minimalt i media genom att alltid använda en mask och posera återhållsamt i bilder.

När tankarna vandrar till minimalism, nymoderna tolkningar av klassiker och avskalade designs är det även lätt att tänka på Helmut Lang. Ett märke som tagit stolthet i att bryta normer, då de bland annat var först med att sätta jeansen på catwalken under 90-talet. På senare år har deras hype blivit något mer grumlig av ett större fokus på grafiska tryck, något Peter Do förväntas ändra på.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Peter Do (@doxpeter)

"It is my deep honor to be entrusted with ushering in the next chapter of Helmut Lang's legacy", skriver Do på sin Instagram.

Det är ett minst sagt prestigefyllt uppdrag han tar på sig inom New York-märket som har sina grunder i Österrike, där grundaren och namne Helmut Lang startade sin resa på 80-talet. Do skriver även på sin Instagram att "ingen var så radikal" som Helmut Lang under tiden han lärde sig om mode, en uppskattning som visar på att han är redo att ge märket ett modernt försök.

Vad hans första kollektion kommer att innehålla återstår att se, men se till att hålla utkik på dopest.se under året då mer info förväntas dyka upp under hösten!