• Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

Nápoles släpper tredje EP:n ’6pac (Global Minority)’

Artisten är tillbaka med projektet till singeln ”Pretty Flow”, tar inspiration från UK Garage, Afro House, Amapiano & Dancehall

Stockholmsbaserade Nápoles från kollektivet LADIESLOVE har sedan sin solo-debut hunnit nomineras till såväl P3 Guld som Grammisgalan och blivit uppmärksammad av internationella medieplattformar som Colors, Soulection Radio, BBC1Extra och Complex UK. 2020 kom debut-EP:n Slowin It, vilken följdes upp av EP:n Cloud 9 året därpå. Under 2022 och 2023 har hon förberett sig för sitt tredje projekt med singlarna "Selfmade $lick", "Bounds (Mhmm)" och "Pretty Flow" som nu alla dyker upp på EP:n 6pac (Global Minority).

Denna gång har Nápoles samarbetat med producenterna Wahib, Lil Shiit och K Le Maestro för att fram en fusion av sounds som rör sig mellan UK Garage, Afro House, Amapiano & Dancehall. Genrer som alla på ett eller annat sätt grundat sig i klubblivet (Stockholms rave-scen har bland annat inspirerat projektet).

EP:n inkluderar tre nya spår i form utav "Energy General", "Selfmade $lick (KLM Piano Flip)" och "Bounds (Original Version)". De två sistnämnda är remixer och tidigare tagningar på EP:ns första respektive andra spår, medans "Energy General" är helt ny låt fullproppat med positiva vibes som för tankarna till svala sommarnätter.

Nápoles är inte främmande för musikscenen i Stockholm, då hon är allmänt känd som DJ i det kreativa kollektivet LADIESLOVE, som hon grundade 2014 tillsammans med barndomsvännerna Nataša Marijana och Rebecca Tegegne. De har värmt upp för Beyonce och Jay-Z på Friends Arena 2018, spelat i flera städer runt om i Europa och organiserat flera kulturella evenemang och festivaler för att lyfta fram ny talang inom musik, mode och konst. LADIESLOVE arbetar som ett independentskivbolag och team bakom Nápoles artisteri, vilket även stämmer för hennes tredje EP-projekt.

Lyssna på 6pac EP på Spotify nedan!