• Foto: Hennessy
  • Foto: Hennessy

Nas egna Hennessy kommer till Systembolaget

Raplegenden från New York har gått ihop med en av hiphopens favorit-cognacs, nu kommer den speciella versionen till Sverige

Hennessy är ett av världens ledande cognac-märke och kanske ett av de mest förekommande varumärkena inom hiphop någonsin, en nästan lika stor självklarhet i flex-texter som en Rolex eller en Rolls Royce. Nu samarbetar med den Grammy-belönta raplegenden Nas för att släppa en flaska i begränsad upplaga för att fira genrens 50-årsjubileum: Hennessy Very Special.

Flaskan lanserades i andra delar av världen tidigare under sommaren, men nu kommer den även till Sverige genom Systembolaget. Smaknoterna huvudsakligen av druva med fatkaraktär, samt med inslag av aprikos, kanel, pomerans och vanilj.

Släppet kommer i begränsad upplaga och har en flaskdesign som blandar hiphop-estetik med den klassiska Hennessy-lyxen. Handskrivna anteckningar från ett kärleksbrev till hiphop skrivet av Nas syns även i flaskan och på förpackningen, samt collab-namnet "HenNASsy". Ett samlarobjekt som är värt att ställa på hyllan även när flaskan är tom (eller oöppnad).

Hennesy x Nas "Very Special" finns nu på utvalda systembolag och på systembolaget.se, till ett pris av 479kr.