Nästa Nivå 2018 – Cherrie, Erik Lundin, Dani M & Lamix coachar

Cherrie, Erik Lundin, Dani M & Lamix coachar årets upplaga av Nästa Nivå. Ansök redan idag!

Sedan 2013 har talangprojektet Nästa Nivå odlat fram artister som exempelvis Joy, LASH, Namasenda och Beri. Ett rekordstort antal (900 personer!) sökte till förra omgången där Sabina Ddumba, Linda Pira, Elliphant och Chapee sedan tog sig an de unga talangerna från Sverige. Nu är det dags för årets omgång. I dag öppnar anmälningssidan till Nästa Nivå 2018, där fyra talanger kommer att coachas i sitt låtskrivande samt stegen framåt i karriären. 

 

Nästa Nivå är projektet där några av Sveriges främsta artister tillsammans med Red Bull Music och TRANS94 ska hitta framtidens stjärnor. Projektet har sedan starten vuxit sig till ett av Sveriges största talangprojekt med mentorskap av etablerade artister och producenter. Timbuktu, Maskinen, Cleo, Ison & Fille, Labyrint och Silvana Imam är några av de etablerade artister som under åren coachat unga talanger på plats i Red Bull studios i bland annat Paris och New York. 

 

I år blir platsen London, en stad som format flera subkulturer som under 2017 tog världen med storm. I London kommer deltagarna bl.a. att spela in musik, delta i föreläsningar, uppträda, samt hänga med sin mentor. Allt sker mellan den 17-22 mars.

 

Den som vill ta chansen att försöka bli en av årets utvalda kan ansöka från och med i dag (se nedan). Åtta utvalda får komma till en audition, där fyra slutligen väljs ut.
Kolla in trailern för Nästa Nivå 2018 ovan!

 

För att delta - gör så här:
Gå till nastaniva.redbull.com. Spela in en video där du framför en låt. Låten kan vara din egen eller en cover. Du behöver inte ha producerat låten, det räcker med att du framför texten. Lägg upp videon på Youtube och bifoga länken i formuläret. Skicka in senast 16 februari. OBS! Du måste ha fyllt 16 år.
Deltagarna väljs ut av artisterna och de fyra som blir antagna tilldelas varsin artist som coach. Som deltagare skriver man sin egen text och får hjälp med teknik och produktion i en av Red Bulls studios som har studiotekniker och inspelningsutrustning i världsklass. Deltagaren får även hjälp att spela in och släppa en egen låt som framförs live på ett större event senare under våren.