Nästa Nivå är projektet där några av Sveriges främsta artister tillsammans med Red Bull Music och TRANS94 hittar framtidens stjärnor. Det var förra veckan som utvalda deltagare fick visa upp sig i Nästa Nivå 2018 slutaudition. Av de nio deltagarna som deltog i Cyphern skulle fyra väljas ut för att åka till London och skriva musik med sin coach. Nu är det klart vilka fyra som är utvalda:

 

Ramona Abbasi, 17 år från Växjö (Erik Lundin som coach)
Benjamin Eriksson a.k.a. Beni Hana, 20 år från Östersund (Lamix som coach)
Anna Rällsjö, 19 år från Spånga, Stockholm (Cherrie som coach)
Niklas Jeng, 25 år från Hallunda, Stockholm (Dani M som coach)

 

– Utanförskap handlar inte alltid om hur utanför man är geografiskt utan mer om vilka tillgångar man har nära till hands. Vi vill skapa en plattform där de tillgångar som skapar utanförskap ska bli mer demokratiska. Nästa Nivå är ett sådant program som växer för varje år. Nästa år kanske vi kan bygga studios runt i Sverige och sätta sökanden i studio direkt, säger Babak Azarmi, TRANS94.

 

I år blir platsen London, en stad som format flera subkulturer som under 2017 tog världen med storm. I London kommer deltagarna bl.a. att spela in musik, delta i föreläsningar, uppträda, samt hänga med sin mentor. Allt sker mellan den 17-22 mars.