Se basketstjärnan Steph Curry sätta osannolika golfslaget

NBA-ikonen spelar till vardags i Golden State Warriors men kan trolla även på golfbanan – slaget är 1 på 12 500

Stephen ”Steph” Curry är en av, om inte den främsta basketspelare under 10-talet. Med nummer 30 på ryggen i sitt Golden State Warriors har han vunnit NBA-titeln fyra gånger, samt själv blivit utvald till ligans bästa spelare två gånger om. Likt många andra atleter (Michael Jordan för att ta ett exempel) gillar Steph även att spela golf, och när han i helgen deltog i kändisturneringen American Century Celebrity Golf Championship visade han att storslagna talanger inte bara behöver sträcka sig till en sport.

Enligt golfsajten golfpiste.com är sannolikheten 1 på 2 500 för en proffsspelare, och 1 på 12 500 för en amatör. Och det är nästan omöjligt att göra två hole-in-one i rad, alltså i två hål efter varandra. Sannolikheten på det är 1 på 67 miljoner. Steph Curry räknas ändå som en amatör inom golf vilket gör att hans slag var 1 på 12 500, men det var även det allra första någonsin på hål nummer sju under American Century Celebrity Golf Championship i Lake Tahoe, Michigan.

Efter bollen gick in firade Steph vilt genom att springa över hela banan och slå till flaggan i segergest, innan han la sig på marken och tog sig för huvudet som att han inte kunde tro det själv. Basketkollegor som LeBron James var snabba att hylla hans slag på Twitter och hans klubb Golden State Warriors la även ut händelsen från en annan vinkel på sin Youtube.

Steph Curry gick sedan hela vägen och vann tävlingen, som avslutades igår under söndagen den 16:e juli. Han blev därmed den första aktiva atleten som vunnit kändiscupen sedan 2000, då NFL-spelaren Al Del Greco tog hem det.