• Foto: "NBA Youngboy - Big Truck" via Youtube / Skärmavbild
  • Foto: "Lil Durk - Risky" via Youtube / Skärmavbild

NBA Youngboy avslöjar album – Och beef med Lil Durk

Efter att DJ Akademiks rapporterat att de grävt ner stridsyxan plockar Youngboy upp den igen, attackerar båda på Twitter

Beefen mellan Baton Rouges NBA Youngboy och Chicagos Lil Durk har under de senaste åren blivit en av hiphop-världens mest infekterade. De båda superstjärnorna har inte bara utkämpat ett krig på topplistorna med miljonstreamande singlar och album, det har även spillt ut i verkligheten med dödliga konsekvenser.

Det är oklart hur statusen var innan 2020, men deras beef togs till max när Durks artist och vän King Von sköts ihjäl i november det året efter en konfrontation med Youngboys artist Quando Rondo. Han tog direkt sin aritsts sida och det tog självklart Durk inte särskilt bra, något som konkretiserades i dissen "AHH HA".

"He talking 'bout me in 'Pissed Me Off'? And I'm like, yes
If you feel some type of way, you better slide and get revenge"

Sedan dess har de gått fram och tillbaka med olika grader av diskretion i sina dissar på sociala medier och i låtar. Nyligen hävdade dock DJ Akademiks att beefen var avslutad, något Durk först svarade på genom att säga "Beef with who?" när reportar frågade för att sedan tweeta “Humble – I don’t get played with just YouTube" vilket anspelar på Youngboys titel som Youtubes mest spelade artist. En smygdiss som NBA Youngboy inte tog särskilt bra.

 

Efter en harrang med aggressiva tweets riktade mot både Durk och DJ Akademiks avslutade Youngboy (som går under @BAEHELPTOP på Twitter) med att avslöja ett nytt album vid namn "RICHEST OPP". Han kallade både Durk och Ak för "hoes" flera gånger om innan han postade omslagsbilden till sitt kommande album, vilket är något förvånande då han släppte 33-spåriga "Don't Try This At Home" för mindre än en månad sedan.

Hur beefen kommer att utvecklas och vad det kommande albumet kommer att innehålla återstår att se, men vi kan bara hoppas att situationen stannar i musiken och inte resulterar i mer våld.