• Foto: Dopest.se by Julia Sixtensson
  • Dopest / Adrian Pehrson
  • Foto: William via Youtube
  • Foto: NBLNATION

NBL styr skandinavisk kombo på ”Axar”

ADAAM, ICEKIID och William representerar Sverige, Danmark och Finland på gränsöverskridande singel

NBLNATION, det Grammis-nominerade producentkollektivet med bland annat Pablo Paz och Takenoelz, har idag tillsammans med nystartade multimedia-bolaget 00NATION släppt ett skandinaviskt kombo-projekt. Låten "Axar" framförs av svenska superstjärnan ADAAM, danska multitalangen ICEKIID och en av Finlands största hiphop-artister, William. Trippelcollaben erbjuder en explosiv och rytmisk musikupplevelse med en dansant produktion, som duon Pablo Paz och Takenoelz har kokat ihop.
"Axar" är inte bara en låt utan också en del av NBLNATION och 00NATIONs ambitiösa projekt att sudda ut gränserna i Skandinavien genom musik. Tillsammans med 00Nation, ett nystartat norskt crossover-varumärke som kombinerar musik, mode, sport och både casual och tävlingsinriktad gaming, vill de visa på styrkan i samarbeten över nationsgränserna.
"Vi vill bryta ner barriärerna mellan våra länder genom musiken. Vi tror att musiken har kraften att förena människor och öppna dörrar till nya möjligheter", säger Pato Pooh, grundaren av NBLNATION, i ett pressmeddelande inför släppet.
NBLNATION meddelar även att fler skandinaviska samarbeten är att förväntas framöver, på fler sätt än vad man tror. Lyssna in "Axar" i DOPEST Playlist på Spotify och håll utkik på dopest.se för senaste nytt om alla framtida skandinaviska collabs!