• Foto: Gustaf Kumlin / Netflix / Pressbild

Netflix gör svensk serie baserad på Helikopterrånet 2009

Nya miniserien regisseras av Snabba Cash-regissören Daniel Espinosa, avslöjas i kort intervju

"Helikopterrånet" mot säkerhetsföretaget G4S värdedepå i Västberga utanför Stockholm har gått till historien som Sveriges kanske mest uppmärksammade brott någonsin. Än idag, 14 år senare, har bytet på 39 miljoner kronor inte kunnat hittas.

Journalisten och författaren Ronnie Sandahl har nu skrivit om Jonas Bonniers hyllade roman baserad på händelsen som släpptes 2017. Det nya formatet blir en miniserie som exklusivt produceras för Netflix Nordics. Regissören bakom projektet är Daniel Espinosa, som gör seriedebut efter att ha regisserat flera hyllade filmer som "Snabba Cash" (2009) och "Morbius" (2022).

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Netflix Nordic (@netflixnordic)

Den kommande serien avslöjades på Netflix nordiska Instagramkonto, genom en kort intervju med Ronnie Sandahl och Daniel Espinosa. I ett pressmeddelande beskrivs handlingen såhär:

“En tidig septembermorgon 2009 riktas alla världens blickar mot en liten Stockholmsförort. En helikopter har landat på taket till landets säkraste värdedepå och polisen kan bara se på när rånarna försvinner med flera miljoner kronor. Inte ett enda skott avlossas. Helikopterrånet är en febrig och absurd berättelse om svek och upprättelse, om rädsla och faderskap. Men kanske framför allt: en storslagen och intensiv Ikaros-saga om att vinna eller förlora allt.”

Serien förväntas dyka upp under 2024, så håll koll på dopest.se framöver för mer nyheter inför seriens release!