Då släpps nya Netflix-serien ”Pokémon Concierge”

Det nya projektet är animerat i stop-motion och följer ett semesterhotell för Pokémons, se trailer och video från studion

Originalet, den "riktiga" Pokémon-serien, sände sitt sista avsnitt från säsong 25 under våren och avslutade därmed en resa som började med tränaren Ash och hans Pikachu år 1998. Franchisens ägare The Pokémon Company låter dock inte fans sörja allt för länge, då de tillsammans med Netflix tagit fram den nya serien "Pokémon Concierge".

Serien kommer att följa Haru, en concierge (ungefär som en dörrvakt eller receptionist) anställd på en semster-ort för Pokémons, där hon bygger en vänskap med en förvirrad Psyduck. Serien avslöjades i våras med en liten teaser-trailer, där vi får se de båda karaktärerna i den stop-motion som serien animeras i.

Nu har vi äntligen fått ännu mer content från seriens mysiga animation samt information om release-datumet. Netflix Anime avslöjade nämligen på Twitter att serien dyker upp globalt i december 2023, samtidigt som de delade med sig av ett litet klipp där vi ser Haru & Psyduck bakom desken i hotellets lobby.

Mer exakt information och en mer detaljerad trailer ryktas dyka upp under hösten. Så länge kan du spana in en video från studion där serien animeras och spelas in, tillsammans med röstskådespelaren Non. Videon är på modersmålet japanska, men innehåller textning.