Netflix ställer in 'Horizon Zero Dawn'-serie enligt uppgift

Det verkar dröja längre än väntat för filmatiseringen av Sonys populära sci-fi-äventyr

Fans av Sonys populära action RPG Horizon Zero Dawn hade anledning att fira i augusti 2022, då Netflix avslöjade att arbetet med en TV-serie baserad på spelet hade påbörjats. Projektet verkade vara i goda händer då Steve Blackman (Fargo) blivit tillfrågad att utveckla serien, efter framgången med Netflixproduktionen The Umbrella Academy.

Två år senare, och nu uppges serien vara skrotad, medan allvarliga anklagelser om mobbning och diskriminering har blivit riktade mot Blackman. I en artikel av Rolling Stone hävdar skribenten Cheyenne Roundtree att Horizon’s tänkta showrunner blivit anklagad för ”toxiskt beteende” av ett flertal anställda.

Roundtree tog sedan till X för att vidare rapportera att Netflix har valt att pausa två av The Umbrella Academy-skaparens kommande projekt Horizon Zero Dawn och rymdäventyret Orbital.

Blackman själv nekar anklagelserna, och kallat dem ”helt osanna” och ”fullständigt absurda”. Samtidigt menar en talesperson för Blackman att han kommer fortsätta samarbeta nära med Netflix framöver, och jobbar på nya projekt, bland annat den avslutande säsongen av The Umbrella Academy, som har premiär 8 augusti .

Netflix har inte bekräftat rapporterna som pekar mot att Horizon och Orbital läggs ned. I Horizons fall är det viktigt att påpeka att en trogen filmatisering av det postapokalyptiska science fiction-eposet skulle innebära en enorm investering. Medan spelet sålt miljontals exemplar förblir det en relativt obskyr franchise utanför gamingvärlden. Streamingjätten kan helt enkelt ha beräknat att serien inte skulle blivit en lönsam affär.