Netflix stoppar lösenordsdelning i mars

I ett försök att öka intäkterna för abonnemang börjar streaming-jätten snart sätta stopp för delande utanför hushållet

Efter att ha testat metoder för att stoppa lösenordsdelning utanför hushållet i Sydamerika planerar nu Netflix att sätta stopp för delandet globalt. Enligt Fortune har Netflix meddelat sina aktieägare om att permanenta åtgärder tas i slutet av mars . Enligt uträkningar från The Wall Street Journal kommer Netflix potentiellt tjäna in förluster på 721 000 000$ från användare som lånar konton istället för att köpa nya, bland annat genom att implementera en kostnad på cirka 20-30kr (baserat på kostnaden i Sydamerika) för konton som används utanför det angivna hushållet.

Det är fortfarande inte helt klart hur åtgärderna kommer att fungera, men baserat på hur test-perioderna i Sydamerika har fungerat kommer Netflix kräva att användare väljer en permanent adress som sitt hushåll. Varje gång tjänsten kopplas upp utanför hemmet eller de enheter som verifierats till kontot stöter användaren på en betalvägg.

Det har uppstått frågor från resande användare i de länder som metoden har testkörts, då varken de eller appen kan definiera en hemadress om de ständigt är på resande fot. Dessutom är det även oklart hur barn med delat boende ska gå till väga utan att behöva betala dubbelt. Netflix har än så länge inte gett ut någon offentlig information om åtgärderna, men förväntas att förtydliga och reda ut frågetecken inom de närmsta veckorna.

Håll utkik på dopest.se för de senaste uppdateringarna på situationen!