Snart kommer Netflix börja ta betalt för delning av lösenord

Läs allt vi vet här

Tidigare i år gick Netflix ut med att de kommer börja ta betalt för delning av konto – alltså när flera personer använder sig av samma inlogg, som inte bor i samma hushåll eller är familj. Detta för att stoppa spridningen av att folk streamar utan att köpa ett eget konto.

Det är alltså personen med ett konto som kommer få betala en extra avgift om lösenordet delas ut. Nu bekräftar Netflix att de kommer börja debitera redan 2023. Det har fortfarande inte sagts i vilka regioner detta kommer gälla eller vad avgiften kommer kosta, men rapporter gissar på ungefär 30-40kr extra i månaden.

Netflix lösningar på problemet är följare:

Lägg till en användare: Medlemmar som idag har Standard och Premium-abonnemanget kommer kunna lägga till upp till 2 personer de inte bor med. Dessa personer får eget användarnamn, lösenord och personliga rekommendationer – för 3 amerikanska dollar.

Profil till det nya kontot: Om du idag har ett eget Netflix konto kan du föra över all din data från ditt konto till den nya användaren på din kompis Netflix-konto. På så sätt kan du behålla din personliga algoritm samt rekommendationer.