Foto: Netflix

Netflix tappar hundratusentals prenumeranter – vill stoppa lösenordsdelning

Streamingjätten släpper sin delårsrapport

Igår släppte den amerikanska streamingjätten Netflix sin delårsrapport. Rapporten visade att allt fler betalande kunder väljer att lämna tjänsten. Närmare bestämt 200 000 prenumeranter under första kvartalet detta år. Med nästan 222 miljoner användare världen över är tappet så klart marginellt, men det är samtidigt första gången sedan 2011 som Netflix tappar så pass mycket prenumeranter. Något som gjorde att företagets börskurs föll ytterligare 25 procent igår. 

Netflix själva ser flera förklaringar till tappet. Dels är den pågående krisen och sanktionerna i Ryssland en av anledningarna där tjänsten portades i hela landet. VD:n Reed Hastings menar även att den ökade konkurrensen på streamingmarknaden är en annan, och det faktum att så pass många delar sina lösenord med andra:

Det är över 100 miljoner hushåll som redan valt att vara på Netflix, de älskar tjänsten, vi måste bara i någon utsträckning få betalt för det”.

VD:n Reed Hasting menar vidare:

”Vi har tänkt på det under några år. När vi växte snabbt var det inte högprioriterat. Och nu jobbar vi superhårt på det”.

Det verkar onekligen som att Netflix planerat att ta kraftigare tag mot kontodelningar. Enligt rapporter har Netflix arbetat på olika tekniska lösningar för detta i två år, vilket också testats i vissa länder, däribland Costa Rica. Om du är en av de som delar Netflix-konto med personer som inte bor i ditt hushåll kan du alltså snart behöva betala extra.

Det sägs även att Netflix planerar att inför ett billigare månadsabonnemang som stöds av reklam redan inom ett till två år. 

Håll utkik på Dopest.se för det senaste kring Netflix!