• 550. Foto: New Balance
  • Fresh Foam x More Trail v3. Foto: New Balance
  • 480. Foto: New Balance
  • 9060. Foto: New Balance

New Balance firar Grey Day med 4 sneakers

Packet ”Moon Daze” släpps på fredag för att fira märkets gråa klassiker, blickar tillbaka mot 70-talets löpardojjor

Varje år firar New Balance färgen grå med sin "Grey Day". Ett initiativ som inte bara hyllar den mångsidiga colourwayen, utan även märkets djupt rotade löpningsbakgrund.

I slutet av 1970-talet var grått en lösning för stadslöpare vars vita skor förstördes av stadens grus och annat smuts. Den grå mockan förstärkte hållbarheten, matchade asfaltens färg och passade sömlöst in i city-livsstilen. Oräkneliga iterationer av grå NB-produkter senare är deras förhållande med färgen starkare än någonsin.

"För New Balance representerar färgen grå en historia av innovation och fungerar som en global symbol för stil - det är symboliskt för vår unika väg framåt", säger Chris Davis, Chief Marketing Officer & Senior Vice President of Merchandising på New Balance.

Utöver de fyra varianterna av gråa skor kommer även matchande grå kläder från deras "MADE in USA"-märke. Exakt vilka plagg det rör sig om är inte avslöjat, men vi kan gissa på att det inkluderas bekväma hoodies och sweatpants som i tidigare släpp.

Kollektionen för "Grey Day" kommer finnas tillgänglig i butik och på New Balance hemsida från och med fredagen den 12:e maj. Priserna kommer att ligga runt 1 300-1 700kr för inline-kollektionen och runt 1 900kr till 2 200kr för "MADE in USA"-kollektionen.