New Balance drar Liverpool och Nike inför rätta

Försöker stoppa avtalet mellan Liverpool och Nike

Liverpools tröjsponsor New Balance tog över avtalet som huvudsponsor från Warrior år 2015. Ett avtal som går ut efter denna säsong och där Nike tar över sponsorskapet i ett avtal värt cirka 850 mkr per säsong. Något som inte uppskattas av New Balance då de anser att Nike och Liverpool bryter mot en klausul i nuvarande avtal.

Enligt New Balance har dem matching rights på avtalet vilket innebär att Liverpool mer eller mindre måste acceptera New Balance förslag om dem lyckas matcha summan från högsta budgivare. Något dem anser att man gjort med sitt sista bud till Liverpool som trots det valde att skriva på för Nike. Liverpool förnekar detta och menar på att Nikes bud varit bättre, vidare har Liverpool bekräftat att New Balance tagit det vidare och gjort en anmälan men valt att inte ge några ytterligare kommentarer.

Det nya avtalet med Nike innebär att Liverpool blir den näst bäst betalda klubben efter Manchester United som får 900 mkr per säsong för sitt avtal med adidas. Arsenal i sin tur får 710 mkr per säsong för sitt nyligen påskrivna avtal med adidas.