New Balance är tillbaka med nästa iteration av deras "Made in UK"-kollektion. De har tidigare tagit sig an den klassiska modellen 991, och nu är det tillbaka med en uppgraderad 2.0-verison. Även om skon hyllar England i sin konstruktion, nickar den till Italien med sin finess genom en kampanj som frontas av stjärnkocken Massimo Bottura.

New Balance 991v2 har en blandning av mesh, mocka och lädermaterial. Den har en elegant grå grund med de ikoniska "N" -logotyperna som pryder sidorna, vilket tar an en ljusare ton än skons kropp. På hälarna hittar du "V2" inbroderat, för att göra det extra tydligt vilken generation som är vilken när du sorterar upp kollektionen i hallen.

De turkosfärgade accenterna, som är subtilt inbäddade i skons FuelCell ABZORB-dämpningssystem, bryter gråskalan och ger en modern twist. Mer brodyr i form av sloganen "Made In England" syns även till på tungorna, en påminnelse om NBs engagemang för förstklassig kvalitet och hantverk från lokala fabriker. De har tidigare förklarat sitt "Made In UK"-initiativ på Youtube, särskilt när det firade 40 år under 2022.

NB 991v2 lanseras globalt den 27:e oktober, med ett pris på cirka 1 444kr (150$).