• Foto: New Balance
  • Foto: New Balance
  • Foto: New Balance
  • Foto: New Balance
  • Foto: New Balance

New Balance lanserar helt ny silhuett

NB har tagit fram en helt ny modell med vågade, förvrängda design-element

New Balance lanserar idag WRPD Runner, en helt ny silhuett designad av Charlotte Lee från det globala design-teamet märket har in-house. Den nya designen leker med tidigare löpklassiker från NB, samtidigt som den förvränger och ändrar förväntningarna av hur en löparsko kan se ut.

"WRPD Runner är ett nytt koncept som drivs av det unika utrymmet där stil och prestanda möts. Skummets flytande linjer blandas med den futuristiska designens abstrakta natur, vilket framkallar en en stark känsla av rörelse", säger Charlotte Lee, senior skodesigner på New Balance.

Ovandelen är en blinkning till New Balance ikoniska löpdesign med en oval form som en futuristisk tolkning av retro runners. Mellansulan har mjukt skulpterad FuelCell-teknik med en stabilitetsstruktur och framfots dämpning samt en oversized crash pad-design i hälen. Yttersulan har en lite mer okonventionell design som går under och omsluter mellansulan med ett unikt, "warped" mönster.

Skon lanseras till en början i  färgen "Sea Salt" och kommer att finnas tillgänglig på New Balances hemsida och hos utvalda återförsäljare från och med idag den 16:e augusti 2023, med ett rekommenderat pris på 2 100kr, med ytterligare färger på gång under de kommande månaderna