New Balance presenterar Beyond The Race – ett koncept vars syfte är att stötta och inspirera löpare.
För att aktivera konceptet lanserar man nu kampanjen 21K Countdown där fyra orädda profiler förbereder sig inför de 21 097,5 meter som Göteborgsvarvet består av, samtidigt som de berättar om hur löpning blivit till något större än bara träning i deras liv. I samband med detta lanserar man även en kampanjsida
som kontinuerligt uppdateras för att stötta och hjälpa Skandinaviens löpare 365 dagar om året.

Många anser att löpning är en individuell träningsform. Men att axla ett halvmaraton är inget man gör utan support och förberedelse. Därför vill New Balance belysa och bidra till den gemenskap som löparvärlden faktiskt består av och förvandla Göteborgsvarvets Halvmaraton till en stor solidaritetsfest där människor stöttar, springer och vinner tillsammans.

Den här utmaningen är så mycket mer än 21 097,5 meter. Det handlar om tidiga morgnar, sega uppförsbackar och kanske även stunder av tvivel. Vi vill ge alla hårt tränande och ambitiösa löpare en gemenskap genom att föra människor som delar intressen och mål samma. Loppet har på många sätt redan startat, och vi finns här med rätt utrustning, inspiration och kunskap för att hjälpa och pusha löpare över mållinjen den 18 maj, säger Hanna Löfberg Brand, Marketing Manager på New Balance.

En av de utvalda profilerna är Göteborgaren och artisten Parham.

Jag hatade verkligen att springa förut. Men 2012 bestämde jag mig för att göra en förändring i mitt liv, så jag började springa innan jag gick till jobbet. Jag var överviktig, deprimerad och generellt missnöjd med mitt liv. Löpningen hjälpte mig att tänka klarare och min kreativitet exploderade så till slut sa jag upp mig från mitt jobb och började satsa på musiken istället, säger Parham.

2019 markerar det första året av ett långsiktigt samarbete mellan New Balance och Göteborgsvarvets Halvmaraton. I 21K Countdown lyfter man fram New Balance storsäljare 1080 i en uppdaterad utgåva 1080v9 som framställts med hjälp av datadriven design och utrustats med ultra-dämpning för de längre distanserna.

Den 9 april kommer New Balance att kicka igång vårsäsongen med New Balance Running Club, där vem som helst har möjlighet att delta i gemensamma löparpass under april och maj 2019. Besök kampanjsidan https://www.newbalance.se/sv/gothenburghalfmarathon och följ #BeyondTheRace på sociala medier.