New Black x Göran Kling samarbetar i ny kollektion

New Black Sweden och smyckesdesignern Göran Kling går ihop och skapar en PEACE-kollektion.

New Black och Göran Kling har sedan start omnämnts som pionjärer inom sitt respektive segment. Båda delar uppfattningen om att vi och branschen utvecklas genom att ifrågasätta och genom att våga skapa med nya perspektiv. Nu går parterna ihop i ett samarbete och skapar tillsammans en kollektion under namnet: PEACE.

-Jag har alltid gillat New Blacks designidé. Den är grundad i street-kultur och community med en tydlig omtanke om kunden samt hur varumärket påverkar sin omgivning. Det känns både modernt och sympatiskt. Jag blev därför väldigt glad när New Black frågade om jag var intresserad av att göra ett samarbete med dom, säger Göran Kling om samarbetet.

Göran Kling är känd för sina handgjorda smycken och kännetecknas av ett gediget hantverk, hög kvalitet och en lekfull design som vågar tänja på gränser. Görans smycken har synts på några av världens just nu mest omtalade artister.

New Blacks kärna ligger i Göteborgs undergroundkultur där grundarna Andreas Undén och Elias Gillberg har sina rötter. New Black har sedan start haft en fallenhet för att utmana och har varit med i att förändra streetwear-kulturen i Sverige. Idag beskrivs New Black som ett av världens mest spännande streetwear-varumärken.

– Vi bestämde tidigt att vi ville jobba utifrån en symbol med ett budskap. Peace-tecknet är ständigt aktuellt, men kanske extra relevant hösten 2017. Det är också en symbol som rimmar väl med Göran Klings formspråk – och med New Blacks estetik. Vi hämtar ofta inspiration från 90-talets hiphopkultur, där peace-tecknet ju är en ikonisk symbol. – säger Elias från New Black om kollektionen: PEACE.

Den limiterade kollektionen består av kläder och smycken i sann samskaparanda. Kollektionen släpps idag, 16 November på C-store, och kommer även finnas tillgänglig att köpa på New Black Store, Newblack.se, Caliroots och APLACE från och med den 20 november.