Newkid presenterar sin EP "SS18"

Sommaren 2018:s "must have"!

Alexander Ferrer, Newkid, är tillbaka efter en lång tids uppbrott. År 2017 gjorde han comeback med singeln ”Kate Moss”Efter det har han fortsatt leverera musik, singel efter singel. Dessutom har Newkid bland annat gästat Vinter på hans “10 År Remix”och upträtt med Molly Sandén. Dagens EP-släpp firades med releasefest på Axel Arigato i Stockholm. Artisten delade låtlistan för EP:n via sin Instagram för bara två dagar sedan.

SS18 är skriven av Newkid själv och producerad av Filip kollsete (Nora Collective). Kollektionen är fylld av love notes och emotionell R’n’B. Först ut på catwalken är den känsloladdade låten “Kör med mig”, som handlar om att vara så kär i någon att man låter den styra och ställa i relationen. “Jag låter henne köra med mig som skrrt skrrt”, sjunger Newkid.

Usher- och R Kelly- tolkning…

Efter “Kör med mig” stegar Natalia ut på Newkids runway till tonerna av “Samma gäri (ft. Nor.)”. Rapparen gör alltså sin egen tolkning av Usher och R Kellys “Same Girl”. Det är både underhållande och svårt att inte sjunga med när Newkid och skånska Nor. bråkar över “Natalia med långa ben” … Killarna frågar sig om vänskapen kommer hålla, trots att de är intresserade av samma tjej.

Kollektionens sista look är den tidigare släppta singeln “Lakan” vilken var ett tydligt steg tillbaka till artistens gamla sound och tema – hjärtesorg! Spana in videon nedan, regisserad av Fredrik Egerstrand. 

Nyckelorden för SS18 är R’n’B, hjärtesorg och olycklig kärlek. Newkid är lite som en ledsen hundvalp – omöjlig att motstå … Den som vill se Newkid live kan göra det på hans sommarturné. Du finner datum nedan! 

5 juli – Peace & Love, Borlänge
6 juli – Summer On, Båstad
21 juli – Slottsfjell, Tønsberg (NO)
28 juli – Storsjöyran, Östersund

Artist: Newkid//@newkid.jpg

Skribent: Lo Salmson// @losalmson