Newkid släpper singeln ”Stå med mig i regnet”

En nytolkning av genombrottet ”Jag gråter bara i regnet”

Newkid är en av Sveriges mest folkkära artister och gör den 24 september sin största spelning någonsin på Avicii Arena. För att fira sitt jubileum som artist har Newkid samarbetat med Spotify och gått in i Spotify-studion där han skrivit och spelat in en uppdaterad version av sin genombrottssingel ”Jag gråter bara i regnet” - som nu fått titeln “Stå med mig i regnet”.

Newkid berättar om låten:

"Låten skrevs för 11 år sen av en person som inte ville visa känslor och kände att ensam är stark. Idag är jag äldre och har en annan syn. “Stå med mig i regnet” är en uppmaning att våga visa sig sårbar och att problemen jag sjöng om för 11 år sen är något man kan lösa tillsammans.”, säger Newkid.

Den känslosamma låten backas nu upp av stråkar och trummor och en maffig refräng, där man verkligen hör utvecklingen i Newkids röst. Låten släpps som en del av Spotify's Studio It's Hits. Lyssna nedan!