Nicki Minaj svarar efter arrest i Amsterdam – skyller på sabotage

Rapparen togs in i häktet för narkotikainnehav under sin världsturné för 'Pink Friday 2' – hädar att hon har videobevis

Under lördagen den 25:e maj 2024 skulle stjärnan Nicki Minaj ta sig från Amsterdam i Holland till Manchester i England för att fortsätta sin världsturné i support av senaste albumet Pink Friday 2. På flygplatsen stoppades hon dock tillsammans med sitt team efter att polis funnit cannabis i deras väskor, vilket resulterade i att Minaj fick spendera dagen i häktet.

Minaj skulle under lördagskvällen ha spelat en nästintill slutsåld konsert på arenan Co-op Live i Manchester, men efter att häktningen dröjde tvingades hon att ställa in. I ett långt meddelande på X ber rapparen nu om ursäkt till sina fans, samtidigt som hon anklagar en onämnd part för sabotage.

”De lyckades med sin plan att inte låta mig gå upp på scenen ikväll”, skriver Minaj.

”Jag har sååååå mycket videobevis. Ni skulle inte tro det om jag berättade det för er. Jag låter advokaterna och GUD ta över nu”

Minaj utvecklade inte på vilka hon menar med ”de”, men under den efterföljande spelningen i Birmingham på söndagskvällen ska hon enligt TMZ ha fortsatt sin rant och konstaterat att hon fortfarande är en vinnare.

Nicki Minaj och hennes team letar just nu efter ett nytt datum att spela i Manchester, men inget är bekräftat ännu. Minaj kommer även till Sverige i sommar, på onsdagen den 12:e juni 2024. Du kan läsa mer om konserten HÄR.