NIGO x Nike: Allt vi vet om den mystiska collaben

Osläppta sneakers och tydliga t-shirts – Kenzos legendariska Artistic Director har teasat ett samarbete sedan 2023

Som grundaren av BAPE har den japanska designern Nigo haft en speciell relation med Nike, till stor del på grund av den populära BAPE-sta sneakern som på grund av sin Air Force 1-inspirerade look tagits till domstolen (dock långt efter Nigos tid med märket).

Sedan han tog över som Artistic Director hos franska Kenzo verkar dock relationen ha börjat mjukna, då han sedan april 2023 ryktas jobba på en collab-kollektion med Nike. Denna verkar dock gälla hans personliga varumärke och inte Kenzos, då vi sett en del plagg teasas under de senaste månaderna.

Under runwayen av hans AW24-kollektion för Kenzo syntes Nigo i en röd t-shirt med Nikes Swoosh, varav ”Nike” bytts ut till ”Nigo”. Det är kanske det mest tydliga tecknet på en collab vi har fått, men det finns även mer dolda ledtrådar att komma ihåg.

I november 2023 syntes Nigo i ett par Nike Air Force 3 vars färgställning ingen hade sett förut. Paret är i chokladbruna, solbruna, vita och svarta nyanser som i skrivande stund inte har dykt upp på någon AF3 design.

Om och när vi får reda på mer gällande Nigo x Nike får tiden avgöra, men slutsatsen vi kan dra är att åtminstone att något är på gång från den ikoniska designern.