Nike presenterar sin nya modell Air Max 270

Nike visar upp sin senaste silhuett, läs mer om den nya modellen här

Nike har visat upp sin senaste modell Air Max 270. Den nya Nike silhuetten är den första Air Max skon som är designad för för livstil, man har tidigare designat modeller specifikt för livsstil men alltid haft löpning i åtanke. Air Max 270 är utformad med samma noggrannhet och med samma sportprestanda, men är designade för att uppnå kraven på slitage som uppstår i vardagen.

Största skillnaden i den nya modellen är den ny Max Air sulan som är den högsta som Nike gjort, Max Air plattformen är 32mm hög vilket gör skon mer bekväm med en trampolin-liknande effekt. Namnet på skon kommer från en intern Nike term för Air Max 93 och refererar till 270 graders synlighet i luftenheten.

Skorna är inspirerade av Air Max 93 och Air Max 180 och tanken var att kombinera de och att bygga en mer elegant silhuett, men man slopade hela den idén och gjorde något helt ny Air Max modell istället.

Skorna tog två år att ta fram från koncept till slutprodukt och Kecin Durant fick testa modellen tidigt vilket krävdes att man producerade Air Max 270 i storlek 52,5.

Nike Air Max 270 släpps 1 februari via SNKRS appen och utvalda återförsäljare. Skorna kommer att släppas i en mängd olika silhuetter under året och i olika färger. Redan nu har bilder på en Air Force 270 dykt upp!