Nike Air Max 97 lanseras i nya färger & ett Ultra Future-forward paket

Nike presenterar nya färger och innovationer inför hösten.

Nike firar sitt 20 års jubileum av Air Max 97 med 12 nya färgkombinationer av OG, och fortsätter sina innovationer med en ny version av Nike Air Max 97 Ultra i åtta olika färger.  I ett pressmeddelande förklarar Dylan Raasch, Senior Design Director: 

“Air Max 97 är en ikonisk modell som är så älskad, att vi är varsamma i vår hyllning av OG genom att visa respekt för dess sammansättning och design. I processen av att modernisera en skomodell, är vi noga med att säkerställa att vi på ett ärofyllt vis som hyllar originalet och behåller det ikoniska från OG då vi vet att siluetten bottnar i grundkonstruktionen.”

Skon har ett lager på ovansidan med de ikoniska linjerna från OG och med en ren och sömlös insida. Detta har parats ihop med ett lager på sulans utsida runt Air-Sole enheten, för att reducera vikt och skapa en ny typ av flexibilitet. Air-Sole PSI nivåerna är också reducerade för att ge en mer bekväm upplevelse i den dagliga användningen.  

De nya färgkombinationerna av Air Max 97 OG når butikerna 1 augusti, samma dag hittar du även några utvalda färgkombinationer i Nike+ SNKRS. Air Max 97 OG Premium och exklusiva färgkombinationer landar i butik 4 augusti och Air Max 97 Ultra når butikerna och Nike+ SNKRS den 17 augusti.

Spana in skorna i galleriet ovan.