Nike presenterar årets Equality & BHM kollektion

Med ljudvågor från Martin Luther Kings ”I Have a Dream”

Genom att använda kraften inom sport för att inspirera och lyfta har Nikes Equality produkter bidragit till en plattform för alla atleter att fira och medverka i kampen om jämlikhet. 2018 års EQUALITY-kollektion innehåller skor, kläder och accessoarer i svart eller vitt med guld som accentfärg. Utvalda produkter har grafik som visar ljudvågorna från inspelningen när Martin Luther King JR håller sitt ”I have a dream”-tal (mer specifikt så är det just ”I have a dream” och ”created equal”). Detta gjordes genom att använda en kymatik-kamera som fotade när ljudvågorna passerade genom vatten.

Nike stödjer också jämlikhet för alla med det årliga Black History Month (BHM), som hyllar arvet runt om i världen genom att hjälpa samhällen att agera och skapa positiva förändringar. Färgerna i senaste BHM-kollektionen inspirerades av Pan-African flaggan (Pan-African är en världsomspännande intellektuell rörelse som uppmuntrar och stärker bandet av solidaritet mellan alla människor med afrikanskt ursprung).

Utvalda skor i BHM-kollektionen är präglade med specifika datum då någon stod upp för jämlikhet, mångfald, integration och förändring för att leda världen framåt.

EQUALITY-kollektionen som lanserar imorgon, 15 januari på Nike's webbshop består av b.la. Air Force 1 Low med en etikett. På etiketten syns ”Created equal” kymatiken på ena sidan och texten ”I have a dream. That one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed” på den andra. En Air Jordan 1 High inspirerad av Carmelo Anthony och en EQUALITY tee. T-shirten kommer i svart med guldbokstäver eller i vitt med guldiga bokstäver. Den finns för kvinnor, män och barn från och med den 15 januari. Det kommer även att släppas en EQUALITY keps och strumpor samma dag.

NBA-spelare kommer att ha på sig Nikes ”I have a dream”-t-shirt under uppvärmningen den 15 januari, t-shirten kommer att finnas tillgänglig i början av februari tillsammans med andra BHM-plagg, håll utkik på Dopest för mer information.