NBA-spelare sätter sin prägel på tre klassiska Nike-silhuetter

Nike och De’Aron Fox, Devin Booker och Jayson Tatum har tagit fram tre nya sneakers, alla influerade av NBA-spelarnas intressen och liv.

 

NBA-spelarna De’Aron Fox, Devin Booker och Jayson Tatum har fått tolka sina egna klassiska Nike-silhuetter som släpps i tre olika omgångar. Varje sko är framtagen tillsammans med Nike’s designers. De’Aron Fox har tolkat Nike Air Max 1, Devin Booker har tolkat Nike Air Force 1 och Jayson Tatum har tolkat Nike Air Max 97.

Air Max 1 speglar De'Aron Fox's intresse för astronomi och färgschemat går i planeternas olika färger. Hälpanelen pryds av Fox's smeknamn "Swipa", och för att framhäva astronomitemat ytterligare är Fox's tröjnummer broderat på en solförmörkelse på tungan. Air Max 1 är den första skon som släpps och kommer finnas tillgänglig den 30 Maj.

Släppet av Air Max 1 efterföljs av Devin Booker's version av Air Force 1. Booker har ett öga för vintage och låter det influera skon med färgkombinationer som pastellblå, grått och metallic silver samt en sula i off-white. Ett element som hänvisar till delar av Booker's barndom är etiketten på tungan med detaljer kring hans födelsedag och Moss Point, Missisippi där han levde sin high school-karriär. Skon släpps en vecka efter Air Max 1 den 6 Juni.

Sist men inte minst är Air Max 97 av Jayson Tatum. En stor del av skon utgörs av personliga illustrationer och är menat som en hyllning till Tatum's hemstad Saint Louis. Även färgerna är klart inspirerade av St-Louis Cardinals. Air Max 97 x Jayson Tatum kommer finnas att köpa från och med 13 Juni.

Samtliga sneakers släpps exklusivt på House of Hoops och FootLocker.