Nike lanserar nya Air Zoom Pegasus 35

Nike presenterar sin senaste löparsko

Nike är tillbaka med en ny löparsko, Zoom Pegasus 35. Nike introducerade Pegasus-modellen redan 1983, som då skapades för att vara skon för alla löpare. Skon utformades för att vara hälften Air, vilket anspelas i namnet, då modellen fått sitt namn efter den grekiska mytologins bevingade häst med samma namn. Den fick namnet för att modellen skulle representera rörelse, snabbhet och flykten.

Nike Air Zoom Pegasus har genomgått stora tekniska förändringar, varit sällskap för otaliga vardagslöpare och några av världens bästa distanslöpare under modellens 35-åriga historia. När det nu gällde att uppdatera modellen, vände sig Nikes designers främst till feedback från elitlöpare (vilket inkluderar en av skons mest frekventa användare, Mo Farah). Den senaste modellen har utrustas med en ny tunga, flyttat snörhålen för att göra det lättare att öppna skon och en ny Nike Zoom Airbag ger en bättre dämpning.
Nike Zoom Air Pegasus 35 kommer finnas tillgänglig i färgen Elemental Rose i damstorlekar från och med den 15 maj och färgen Crimson i dam- och herrstorlekar den 1 juni på nike.com och hos utvalda återförsäljare. Priset ligger på 1 200 kr.