Nike x Off-White visar sin "Athlete in Progress" kollektionen

Virgil Abloh och Nike är tillbaka med nytt samarbete som inkluderar Off-White x Nike Zoom Terra Kiger 5

Efter tidigare läckor så har Nike c/o Virgil Abloh “Athlete in Progress” kollektionen visats upp. Det senaste samarbetet hyllar det otroliga förtroende som löpare har.

Kollektionen består b.la. av Off-White x Nike Zoom Terra Kiger 5. Genom kollektionen “Athlete in Progress”, blickar Virgil Abloh tillbaka på Nikes arv inom track- och field-löpning. Kollektionen balanserar prestation med kläder som passar efter löpturen och skor inspirerade av Nikes traditionella löparsko-design.

Inspirationen kommer från löpares självförtroende genom historien, som stämmer överens med de oöverträffade maratonföreställningarna från 1984 genom de fortsatta ansträngningarna att bryta gränserna fram till nutid.

Skorna är influerad av Nike’s Zoom Terra Kiger 5 silhuett och är en terrängsko med raffinerat utseende och utrustade med små spikar. Skorna har som väntat Off-Whites signatur detaljer som inkluderar texten på skosnörena samt en mörkgrön zip-tie och en orange etikett ovanför Swoosh. Skorna kommer att släppas tre olika färger: ”White/Metallic Silver/Sail/Safety Orange,” “Electric Green/Metallic Silver/Sail” och “Black/Metallic Silver/White/Pink Blast.”
Om projektet säger Virgil att han pratade med Nike om ett löpningsprojekt som riktar sig till kvinnor redan förra sommaren. Han avslöjade att han inspirerats av löpning och friidrott vilket resulterade att bjöd in några av Nikes elitlöpare och mästare för att delta i hans modevisning för Off-Whites Spring/Summer 19 show.
I “Athlete in Progress” kollektionen har Off-White & Nike jobbad med den Sydafrikanska löparen och världsmästaren Caster Semenya som frontar kampanjbilderna. Off-White x Nike “Athlete in Progress” kollektionen som består av löpningkläder samt Zoom Terra Kiger 5 släpps globalt 27 juni.
[sneakers id=”64303″]