Nike x Off-White tar fram en kappa till Serena Williams

Virgil Abloh och Serena i nytt samarbete

Nike och Off-White slår sina huvuden samman igen och har tagit fram en kappa till Serena Williams för henne att ha på sig när hon kliver in på planen under Roland Garros. Samarbetet är det andra sedan man släppte QUEEN-kollektionen förra året.

Med en karriär som sträcker sig över 24 år har Serena Williams definierat sig som en mästare på flera olika sätt - som mamma, kvinna, idrottare och en barriärbrytande ikon. Serena Williams fullständiga persona har inspirerat designer Virgil Abloh, som kanaliserar på hennes banbrytande anda i form av en kappa designad tillsammans med Nike.

”Jag älskar när mode blir en dragkraft för att sprida ett kraftfullt budskap. Tillsammans med Nike och Virgil har vi skapat plagg som syftar till att inspirera en ny generation av idrottare” säger Serena Williams.

På Serena Williams kappa kan man hitta orden Mamma, Mästare, Drottning och Gudinna på franska. Kappan matchas med en kjol för att komplettera hela looken. Förutom kappan har Virgil Abloh och Nike skapat en T-shirt med tillhörande hatt.