Nike-pommes frites säljs för 19 000kr

"Swoosh"-formade versioner av den friterade potatisrätten har krävt enorma summor - beskrivs som ett måste "för Nike-samlaren"

Har du någonsin ätit pommes frites och fått en bit som liknar något annat? Kanske den ikoniska Nike-symbolen ”Swoosh”? Oavsett om det hänt dig eller ej var nog inte din första tanke att lägga upp potatisrätten till försäljning, men användare på amerikanska Ebay tänkte annorlunda.

Annonsen, som nu är nedtagen från plattformen, beskriver ett ”samlarobjekt” som den inbitne sneaker-entusiasten helt enkelt inte får missa. Användaren impala6_9 ligger bakom annonsen, någon som annars verkar vara en seriös användare med över 400 recensioner på både köp och sälj av samlarobjekt som NFL-spelkort.

”För Nike-samlaren…Mycket sällsynt och ovanlig Nike Swoosh-formad pommes frites. Oförändrat, unikt föremål!”, skriver användaren i produktbeskrivningen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sole Retriever (@soleretriever)

Det stora utropstecknet är inte annonsen i sig, utan priset på 19 000kr (!) som användaren värdesatte den friterade potatisen till. I amerikanska dollar är det $1 800, något som fick flera internationella sneakerentusiaster att höja på ögonbrynen. Det är oklart om det är användaren själv eller Ebay som tagit bort annonsen från försäljning, men om du verkligen är sugen på en liknande produkt finns flera andra pommes uppe till försäljning till (något) rimligare priser.