Nike presenterar den senaste ACG-kollektionen

Spana in Nike's senaste ACG-kollektion.

Nike presenterade idag sin senaste ACG-kollektion (All Condition Gear). Nytt för i år är att Nike även lanserar en damkollektion designad av Johanna Schneider (Senior Design Director for Nike Sportswear) och ACRONYM grundaren Errolson Hugh och utgör tillsammans med herrkollektionen årets Holiday 2017 kollektion.

Johanna Schneider är tydlig med vad den senaste ACG-kollektionen är avsedd att göra:
My ultimate expectation for ACG garments is to provide the highest and best support in everyday situations that I faced in Berlin, and that I know to be consistent with life in other cities,”, säger hon.
Väderförhållandena och hållbarhet är en given faktor. Skydd mot vädret, är viktigt men Schneider menar också att det karakteristiska gällande ACG kommer från en mer abstrakt version av skydd – det som kommer från uppfattningen.
I många avseenden har lösningen för den komforten varit en av de bakomliggande utmaningarna vid utformningen av ACG-sortimentet. Sedan dess återkomst 2014, när Errolson Hugh gick med som linjens samarbetsdesigner, har ACGs fokus på urban användbarhet fått ny form till funktionella favoriter – som Gore-Tex parkas och flygjackor – samt nya, definierade byxsilhouetter.
Med introduktionen av ACGs damlinje har Schneider och Hugh avslöjat den dolda utmaningen med komfort. Det mest självklara är att färg har introducerats: en djärv orange färg för TKTKT forsränningjackan samt en mintgrön färg för TKTK-trenchen. Schneider också utformat den nya damkollektionen med passform och känsla i åtanke.