Nike presenterar Neymar Jr. “Written in the Stars” Mercurial Vapor

Neymar Jr får sin första signatur-Mercurial

Den här veckan kommer Neymar Jr. att debutera med sin första signaturupplaga av Mercurial Vapor. Neymar Jr.s ”Written In The Stars” Mercurial delger berättelsen om hur Neymar Jr. aktivt uppfyller sitt öde. Redan som liten märktes det att Neymar Jr. var menad att nå stjärnstatus, och han omfamnade förväntningarna och ägnade all sin tid åt att göra sin familj och hemlandet Brasilien stolt.

”Jag växte upp med Nike Mercurial och hade själv alltid dem som barn, så det är som en dröm att min livshistoria nu pryder denna sko” säger Neymar Jr. ”Det betyder väldigt mycket att det inte bara handlar om mig, utan även om min familj och de minnen jag delar med mina fantastiska lagkamrater på planen.”

Färgerna på skorna är inspirerade av Brasiliens flagga (som förstärkts med Blue Orbit och Volt), Brasilien finns även reflekterad i stjärnbilden av södra korset.

Två av Neymars många höjdpunkter med det Brasilianska landslaget är också en del av skons design. Det första är hans debut-mål som 18-årig landslagsspelare i Brasilien, i matchen mot USA den 10 augusti 2010. Det andra är förra sommarens triumf i de olympiska spelen som visas genom en referens till Maracanã stadion i Rio de Janeiro. Brasiliens fem stjärnor syns också på skorna, precis som på landslagets spelarkläder. Även referenser till Neymars familj dyker upp i designen samt ett par andra milstolpar från Neymars karriär.

Neymar Jr.s ”Written in the Starts” Mercurial Vapor finns tillgänglig på nike.com den 29 juli efter lanseringen i Nike-butiken i Miami dagen innan.