Nike SB Dunk "Street Hawker" - allt du behöver veta

Sex olika kinesiska maträtter - i en och samma sko

Efter att ha fått en rad olika Nike Dunks tidigt i januari, är det snart dags för Nike SB att kliva tillbaka in i rampljuset med Nike SB Dunk ”Street Hawker”. Årets första Striped-Box release är en minst sagt extrem hyllning till kinesisk mat, det i samband med det kinesiska nyåret 2021.

Det är inte första gången vi sett Nike ta en smaskig approach på en högtid. I 2020 fick vi bland annat den högre Turdunken, vars ankliknande design kunde få vilket fan som helst att börja fira Thanksgiving (även de som aldrig gjort det tidigare). Det är just den festliga känslan som även ”Street Hawker” lyckas utstråla.

Skon är designad av Guangzhou-baserade Jason Deng, som ville inkorporera sex olika kinesiska maträtter i en och samma sko – alla från olika delar av landet. Det är ett av skälen till varför varje panel tycks vara unik, likt det vi sett på Nikes klassiska ”What The” serie. Bland annat symboliserar den bruna, nästan träliknande, Swooshen ätpinnar, medans emblemet på skons bakre visar det mynt som betalat för maten. Med dessa på fötterna har man inte en enda centimeter utan rik historia, vilket var Dengs vision. Totalt ska det handla om 22 olika ingredienser representerade på denna vackra bankett. Hälarna pyntas även av kinesisk kalligrafi som står för ”mat” – inte direkt någon överraskning. De eleganta akvarellmönster vi finner över hela skon kontrasterar rejält, men det hela slutar med ett av årets mest unikt ögonfångande skor – redan i januari.

Håll utkik på SNKRS-appen och i din lokala skateshop den 29e januari för en chans att få ditt par. Missa inte heller vår releasekalender – för senaste nytt!