Nike släpper nya Nike React Infinity Run

Mixar Nike Zoom Vaporfly 4%, och Nike React

Nike släpper sin helt nya löparsko Nike React Infinity Run, en sko där Nike har slagit samman fördelarna med Nike Zoom Vaporfly 4% och Nike React. Resultatet blev en sko som är perfekt anpassad för medeldistanslöp.

När Nike 2017 släppte Zoom Vaporfly 4%, jublade löpare världen över; då skon byggdes för att slå personliga rekord och bryta gränser. Samma år, 2017, släpptes Nike React, ett egenutvecklat skum med en helt ny dämpning och energiavkastning. Vad gäller löpning, svarade denna nya teknik på en nästa omöjlig önskan; en känsla som var mjuk, fjädrande, lätt och hållbar.

Nike React Infinity Run omfattar de bästa egenskaperna hos dessa två tekniker; en finjusterande blandning av biomekanisk effektivitet och dämpning. Nike Infinity Run ger en mjuk och lyhörd plattform som levererar den med en bredare mellansula. Den bredare plattformen och det stödjande skummet ger en lugnande känsla, då skon försiktigt leder foten i en slät och rak linje, vilket minskar eventuell vinkling och rörelse från sida till sida i löpsteget.

Dessa attribut gör den nya Nike React Infinity Run till den idealiska skon för de löp som inte faller inom kategorierna; intervaller, tempolöp, långdistans eller tävlingslopp. Nike React Infinity Run är perfekt för medeldistanslöp med måttlig ansträngning. En extern studie genomförd av British Columbia Sports Medicine Research Foundation (BCSMRF) med 226 löpare, vilka testade både Nike React Infinity Run och Nike Structure 22, visade att löparna i Infinity Run hade 52% lägre skada. Undersökningen bekräftade också att de kände mindre smärta i knä och fötter.

Nya Nike React Infinity Run kommer finnas tillgängliga för Nike-medlemmar den 3 januari, och släpps bredare den 16 januari.