Nike & Stüssy samarbetar på surfkollektion

Nästa kapitel i förhållandet mellan de två amerikanska klassikerna tar oss till sommarens stränder – innehåller ny sneaker

Efter att ha teaseat sitt senaste samarbete med sparsamma trailers har vi nu fått en första titt på innehållet i Nike & Stüssys kommande sommarcollab. Under förra våren började de outdoors-känslorna med fokus på mer urbana miljöer, med sneakers och smidig sweats. Denna gång har de tagit sig till havet för en surfkollektion, där fokuset ligger på strandens looks.

I galleriet nedan syns de fyra lookbook-bilder som släppts hittills. Bilderna visar upp kollektionens UV-säkra badtröjor, fleece loungewear och lätta linneytterplagg med slapp passform. Likt tidigare collabs är deras gemensamma logo även med på varje plagg.

Höjdpunkten är så klart deras nya sneaker, Nike x Stüssy LD-1000, som har en sportig våffelsula, Swoosh-logga längs sidan och båda märken på tunga. Sneakern kommer i två färger genom ”Action Green” och den mörkare ”Phantom”.

Kollektionen släpps på fredagen den 12 juli i Stüssys onlinebutik samt i utvalda Stüssy- och Dover Street Market-butiker världen över.