Nikes "Total 90 III"-sko kommer tillbaka – bars av Ronaldo

Den klassiska modellen bars av några av världens största fotbollsstjärnor under 00-talet – då kan du köpa den som sneaker

De som kollade fotboll under 00-talet kan omöjligen ha missat Nikes ikoniska skor Total 90 III. De satt på fötterna hos flera av världens allra största, inklusive Ronaldo (den brasilianska), Ronaldinho och Luis Figo. De förevigades bland annat av en legendarisk reklam där Brasilien och Portugal möts i spelartunneln innan en match.

Nu när trenden ”bloke core” drar igenom modevärlden med fotbollströjor och retro-stilar som fokuspunkter är det därför inte konstigt att Nike börjat kolla tillbaka i arkiven. De har nu avslöjat att det är just Total 90 III som kommer att göra en återkomst, men inte som en fotbollsko utan mer av en ”casual” sportsko/sneaker.

Modern Notoriety har tidigare läckt bilder på den silvriga versionen av skon, där de hävdar att den har ett releasedatum satt på våren 2025. Detta har dock inte bekräftats av Nike, men har återspeglats av flera olika källor.

Håll utkik för mer information om releasen under året!