Nike visar upp Tinker Hatfields Air Max "Sketch to Shelf" & “Tinker Schematic”

Se skorna designade efter Tinker Hatfields original-skisser från 1987

Nike hyllar en av Tinker Hatfields design med nya Air Max 1 Tinker ”Sketch To Shelf”. Precis som namnet antyder på anspelar sig modellen på en av Tinkers egna skisser. Den kommande modellen har en men bas i mesh med en röda detaljer som ser handskissade ut. Utöver hela skon ser vi handskrivna anteckningar samt texten ”SKETCH, PROPERTY OF NIKE, NOT FOR RESALE”. Skorna är designade utifrån Tinker Hatfields original skisser från 1987 för skorna som senare blev de ikoniska Air Max 1.

I brandingen ser vi en handritad Swoosh som tillsammans med Nike Air loggan samt Tinker Hatfields signatur på hälen. Skorna rundas av med en Air Max sula. Skorna har visats upp i två olika färgställningar. En liknande modell i svart har visats upp, skorna som istället fått namnet “Tinker Schematic” baseras precis som ”Sketch To Shelf” på en av designerns egna skisser. Skorna kommer i en svart nubuck överdel med handskrinda detaljerna i vitt. Skorna förväntas få ett eget releasedatum men ännu oklart när.

Nike Air Max 1 ”Sketch to Shelf” släpps hos utvalda återförsäljare den 13 juli och förväntas kosta $150 USD (ca 1500 SEK). När ”Tinker Schematic” släpps är fortfarande oklart, men håll utkik på Dopest för senaste nytt. Spana in skorna ovan!