Nike x Ambush gör nya Af1 + kläder

Ännu en collab från Nike och den experimentella streetwear-uppstickaren, Air Force 1 i två färger är huvudattraktionen

Japanska Ambush har sedan starten 2008 gjort sig ett namn för sina kontemporära tolkningar av sport- och streetwear-silhuetter, efter att ha tagit sin början i smyckesbranschen. Tidigare i år samarbetade de med Nike för en färgglad version av Air Force 1, en i raden av många samarbeten de två sinsemellan. Nu släpps två nya colourways i klassiska svart och vit, som båda har den tidigare använda utsvängda swooshen, så väl som ”AMBUSH” inprintat i hälen.

Utöver deras tolkningar på Air Force 1-silhuetten har Ambush även tagit fram tre futuristiska och sportiga plagg till kollektionen. Två sport-bh:s i rött och blått med dragkedja respektive snörning påminner mer om västar, och det beror på att de inspireras av amerikansk fotboll. Huvuddesignern Yoon Ahn har tagit klassiska designs från sportens skyddsutrustning och tröjor, för att sedan dekonstruera dem med en futuristisk touch. Det tredje plagget är rakt av en jersey, med glansiga detaljer och material av nylon och spandex.

Kollektionen finns tillgänglig redan nu på Dover Street Markets hemsida (och i deras Singapore-butik, om du råkar befinna dig där). Släpp hos Nike och eventuella återförsäljare är inte bekräftat än, men eftersom de tidigare kollektionerna dök upp hos bland annat svenska Trés Bien och SNS är det inte omöjligt att samma sak händer här.