Nike Zoom KOBE IV Protro – Kobe Bryants nya signatursko

Kobes fjärde signatursko för Nike

När Kobe Bryant funderade över hur hans fjärde signatursko för Nike skulle se ut, ställde han sig frågan: ”Hur kommer det sig att världens bästa amerikanska fotbollsspelare använder sig av låga skor, då de utövar en lika dynamisk sport som basket, och vi fortfarande tror att höga skor är bäst för oss?”

Kobe Bryant berättade därför för Eric Avar, Vice President of Creative Director of Innovation hos Nike, att han ville ha den lägsta och lättaste basketskon Nike kunde skapa. Nike lyckades med detta i och med lanseringen av Nike Zoom KOBE IV, som nu släpps i en Protro-version (en blandning av ”performance” och ”retro”).

Nike Zoom KOBE IV släpptes första gången 2009 och bevisade att en lätt och låg basketsko fortfarande kan ge optimalt stöd på den högsta nivån. I NBA idag används låga basketskor av alla typer av spelare, från point guards till forwards. Den nya versionen har uppdaterade funktioner, inklusive en smalare hälform och en bättre dragkraft i yttersulan. Färgställningen inspireras av färgtemat de hade på NBA driften 1996 och även av Charlottes färger, för att hylla staden där året NBA All Star match äger rum.

Nike Zoom KOBE IV Protro släpps den 15 februari på nike.com och hos utvalda återförsäljare.