Nikes Af1 får en 400$-makeover av Tiffany & Co

Den New York-baserade juveleraren hjälper till med både sko och tillhörande accessoarer

Nike ser ut att göra 2023 till året av ovanliga collabs. Efter att nyligen ha avslöjat ett par simskor med Drakes NOCTA-märke och en SB Dunk med den mexikanska läsktillverkaren Jarritos har de nu tagit klivet in i juvelerarnas värld. Via ett inlägg på sin Instagram teasade nyligen Nike om ett samarbete med den amerikanska juveleraren och tidigare Supreme-samarbetspartnern Tiffany & Co.

På sin hemsida har de även släppt ett gäng bilder som visar en Air Force 1 i svart mocka, med swooshes i juvelerarens ikoniska cyan-blåa färg, ”Tiffany” skrivet i silver på tungan och en silver-detalj med loggor på hälen. Prislappen uppges av Hypebeast landa på hela 400$, eller 4 167kr om man ska vara exakt på den svenska kronan. Kanske ett passande pris för vad de båda företagen kallar ”A legendary pair” i sin marknadsföring, samt för de extra gosaker som inkluderas i lådan.

I linje med sitt extravaganta och lyxiga rykte var nämligen inte enbart en Air Force 1 tillräckligt för Tiffany & Co, som via sin egen Instagram avslöjade en rad accessoarer samma dag som Nike visade upp själva skon. I bilderna syns bland annat en borste, en visselpipa och ett skohorn. Allt i äkta sterling silver.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Tiffany & Co. (@tiffanyandco)

Collaben uppges släppas den 7e mars på Nikes egna SNKRS-sida. För den som vill vara extra förberedd kan man även skriva upp sig för uppdateringar på släppet via Tiffany & Cos hemsida.

Se även till att hålla koll på dopest.se för senaste nytt om de hetaste släppen!