• Foto: Virgin Music Sweden / Pressfoto
  • Foto: Virgin Music Sweden / Pressfoto
  • Foto: Virgin Music Sweden / Pressfoto

Nilo linkar upp med Lillen på ”Shawty”

Botkyrka-artisten börjar året med att släppa ny singel med Lillen, deras första samarbete produceras av Firethebeatmaker

22-årige Nilo är en rappare som varit med i rap scenen länge trots sin unga ålder. Redan 2015 fick han gästa Aki på ”Botkyrka del 2” som 15-åring, men kort efter att karriären tagit fart med egna singlar som ”Puff Pass” och "Trakten" dömdes Nilo till 5 års fängelse för grovt rån. Efter att ha släppts hoppade han direkt tillbaka in i studion med "First Day Out Freestyle" under hösten 2022, ett statement som berättar att Nilo lämnat sitt förflutna bakom sig och nu lägger allt fokus på musiken.

– Jag märkte ganska tidigt att skolan inte fungerade, dom andra var bra i skolan men jag var bra på annat utanför den. Så jag hamnade utanför med dom andra grabbarna som var struliga, så man kan säga att gatan blev vårskola sen ung ålder, säger Nilo om uppväxten i ett pressmeddelande inför släppet av "Shawty".

Den nya singeln lägger lekfulla bars över ett lättsamt beat och släpps tillsammans med Lillen, som till en början gjort sig ett namn genom freestyles på Instagram som sedan exploderat på TikTok. Han debuterade med "Moula" under 2022 och har efter det släppt flertalet singlar varav hans mest streamade låt ”Me And My Dogz” idag sitter på över hundra tusen streams. Släppet med Nilo blir hans första officiella artistsamarbete och även hans första släpp för året.

Lyssna på "Shawty" på Spotify nedan!