Det svenska esports-laget Ninjas in Pyjamas (NIP), som är riktiga pionjärer inom gaming och varit med sedan år 2000, samt klädmärket Stiksen går nu samman för en kollektion. Tillsammans gör de en tolkning av just de klassiska kepsar som är Stiksen specialitet. Det är en mini-kollektion med fokus på att föra samman gamingkultur med modevärlden. Designen tar avstamp i ett tankesätt om hållbarhet och inkludering. 

“Vi älskar kvaliteten på Stiksen’s produkter, och det gör oss verkligen stolta att kunna avslöja ett samarbete som fokuserar på att ta socialt ansvar. Två Stockholmsbaserade företag som gör något tillsammans med en sjuk design. Jag är så taggad på att äntligen kunna dela detta med våra fans”, säger Laura Rojas Uribe som är Head of Apparel och Merch på NIP.

Ninjas in Pyjamas har tidigare släppt merch i form av vattenflaskor gjorda av återvunnet, svenskt stål - samt limiterade pyjamasar. Nu är NIP redo för att släppa en specialdesignad keps med Stiksen. 

Stiksen har stor erfarenhet inom sitt fält - att erbjuda högkvalitativa och hållbara huvudbonader. Deras main focus är just kepsar, vilket vi även ser i samarbetet med NIP. Målet är att ha en hållbar tillverkningsprocess samt rättvisa arbetsvillkor för tillverkaren. Kepsarna kommer med en minimalistisk design och är antingen GOTScertified eller gjorda av återvunna material.

Kepsarna som säljs i samarbete mellan NIP och Stiksen är ett limiterat samarbete. De gör en tolkning av Stiksen’s klassiska modell 105 Canvas. Kepsen kommer i färgerna “Black” och “Graphite”. Broderat på framsidan ser vi texten “Ninja”. 

Ninjas in Pyjamas x Stiksen går endast att köpa online nu via NIP’s hemsida.