Nintendo avslöjar remake på "Super Mario RPG"

Klassikern från 1996 kommer tillbaka i uppgraderad förpackning till Nintendo Switch, se den officiella trailern här

Få tv-spelsserier kan blanda genrer så mycket som Super Mario. Nintendos eviga ikon har testat på allt från racing och fotboll till konst och pussel genom åren. Ett av hans mer älskvärda avstickare från plattformsspelen är dock SNES-klassikern Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars.

Spelet fokuserar på Mario och hans vänner när de försöker besegra skurken Smithy, som har kraschat in i deras värld och stulit de sju stjärnbitarna i Star Road. Spelet är det första i Mario-serien som rör sig inom RPG-genren, med rond-baserat stridssystem som i Pokémon eller Final Fantasy. SMRPG blev inte bara hyllad vid sin release utan har även blivit något av en kultklassiker, som inspirerade spin-off spelen Paper Mario som fått flertalet spel genom åren.

Det här är dock första gången originalet får en makeover, vilket kommer att göras genom ny omgjord 3D-grafik, remixad musik och diverse förbättringar som vi förhoppningsvis kommer att få mer detaljer kring inom kort.

Remaken till Switch avslöjades under det senaste avsnittet av Nintendo Direct som du kan kika in i sin helhet HÄR (vi fick bland annat se nästa 2d-spel: Super Mario Bros Wonder) Super Mario RPG har ett satt releasedatum på den 17:e november 2023.