• Foto: Nintendo / Amerikanska Patentverket
  • Foto: Nintendo / Amerikanska Patentverket

Designdokument för eventuell Nintendo Switch 2 har läckt

Skisser ryktas likna uppföljaren som visats upp bakom stängda dörrar

Skisser på vad som skulle kunna uppföljaren till Nintendo Switch, av fans enkelt kallad Nintendo Switch 2, har nyligen hittats av Game Rant. Skisserna är en del av patentansökan Nintendo lämnat in, där de ansöker om en "bärbar spelkonsol" och även tillför två skisser.

Samma källa har tidigare rapporterat att utvalda besökare fick en titt på konsolen under mässan Gamescom tidigare under året, där rykten om att den har en löstagbar skärm redan har florerat. Sketchen liknar en 3DS men kan delas i två separata halvor, likt  kontroller på Switch. Dessa halvor kan sedan enligt designdokumenten upprätta en trådlös kommunikation, vilket innebär att två spelare kan spela multiplayer på en och samma enhet. Konsolen har dessutom en touchscreen på utsidan, vilket ger spelarna möjlighet att interagera med den handhållna enheten även när den är stängd.

Enligt infon i designdokumentet verkar det även som att "Switch 2" kan bli en renodlad handhållen enhet. Med Switch har man kombinerat hem- och handhållna konsoldelarna genom att man kan överföra spel mellan tv och den handhållna skärmen. Det ska dock tilläggas att all denna information inte nödvändigtvis behöver gälla en helt ny konsol, då patentansökningar är vanliga inom spelbranschen för att ta det säkra före det osäkra när det gäller prototyper som man testar.

Medans vi väntar på nya konsoler, glöm inte att spana in 7 spel du inte får missa i höst!