Nordens främsta talanger ska koras när adidas Tango League intar Kungsträdgården

Nu på söndag den 21 maj avgörs det Nordiska slutspelet i adidas Tango League.

Lag bestående av de mest talangfulla spelarna från Sverige, Norge, Danmark och Finland kommer under dagen att inta Kungsträdgården i Stockholm och ställas mot varandra på adidas specialbyggda fotbollsplan.

Efter att ha vunnit sina nationella turneringar har lagen nu två saker i sikte – den åtråvärda Tango League pokalen
och titeln som Nordens bästa lag.

Tango League, som anordnades för första gången under 2016, har på kort tid blivit
ett alternativt skyltfönster där unga fotbollsspelare världen över kan visa upp sin talang, upptäckas och belönas med ett smakprov av proffsens verklighet. Efter att under våren ha deltagit i nationella upplagor av Tango League ställs nu de bästa lagen från varje land mot varandra i en fartfylld 4 vs 4 turnering. Turneringen anordnas i samband med att Stockholm gör sig redo för värdskapet av finalen i UEFA Europa League som spelas på Friends Arena den 24 maj. Under söndagen kommer både en dam och en herrturnering att anordnas där vinnarna förutom pokalen och titeln belönas med en exklusiv prischeck från adidas.

– Vi har under våren fått följa några av Nordens mest talangfulla fotbollsspelare på väldigt nära håll och ser nu med spänning fram emot att se vilka som kliver fram när allt ställs på sin spets. Men främst gläds vi över att kunna erbjuda denna plattform som ett medel för fortsatt utveckling och förverkligande av drömmar, säger Ninos Icho, Nordic Brand Communication manager för adidas fotboll.

Utöver Teknisk fotboll och kämpaglöd kommer tillställningen att kryddas med ett live-framträdanden från Kaliffa samt ett DJ-set med Nimo. Och för att ytterligare trissa upp stämningen kommer freestyle-stjärnorna Skill Twins att finnas på plats och bjuda på show.

De första gruppspelsmatcherna startar kl.14.00 och dagen avslutas med damfinalen som spelas ca kl.19.00

Inträde är gratis och ingen åldersgräns finns.
Plats: Kungsträdgården, Stockholm
Datum: 21 maj 2017
Tid: kl.14.00-20.00.