På kort tid har Isah blivit det nya stora namnet på den norska R&B-scenen. Sedan debuten 2017 har den nu 24-årige Isah haft flera samarbeten med Dutty Dior, inklusive hitsingeln "HALLO" från 2019 som har över 31 miljoner streams och vann "Record of The Year" på P3 Gull 2019. Under sitt hektiska 2019 släppte han en debut-EP i två delar: sukkerspin" & hodepine del 1 och 2, som tillsammans har mer än 24 miljoner spelningar på Spotify idag.

Åren efter har hitsen fortsatt trilla in och han har även hunnit introducera sig till den svenska publiken med gästverser på remixen till K27:s "Skrrt" och "Försent" med Reyn, en trend som nu fortsätter på debutalbumet INSTRUMENT där Cherrie gästar på spår 7 "Needs".

Samarbetet med Cherrie är en bra introduktion till resten av albumets sound, trots att den är längre ned på den 10-spåriga låtlistan. Isah har gjort sig ett namn för sina vackra hooks och känsliga texter som har en tendens att fastna i publikens huvuden, något han bevisat på utsålda shower runt om i Norge. Hela albumet igenom värnar han om dessa kvalitéer genom produktionsval som ofta lutar åt både RnB, pop-ballader och emo-trap, vilket framhäver det dramatiska och sårbara i hans röst. Kombinerat med texterna om brusten kärlek och problem självförtroende har vi ett recept på låtar som känns, trots den mindre språkbarriären.

Lyssna på INSTRUMENT på Spotify nedan!