• Lee Jung-Jae kommer att ha huvudrollen. Foto: TNT via Youtube / Skärmavbild
  • Foto: Dinsey+

Ny Star Wars spin-off ”The Acolyte” kommer 2024

Serien kommer att ta fans längre tillbaka i tidslinjen än någonsin tidigare, Squid Game-stjärnan Lee Jung-Jae i huvudrollen

Star Wars-fans har mycket att se fram emot just nu. Bara dagar efter att Lucasfilms meddelat att tre nya filmer är påväg in i produktionen kan Disney+ nu även avslöja att spin-offen "The Acolyte" kommer att släppas på plattformen under 2024.

Under evenemanget the Star Wars Celebration i London tillkännagav Lucasfilms en mängd spännande uppdateringar i den ständigt växande galaxens värld. Utöver beskedet om de planerade filmerna visade en första titt på The Acolyte för mässans deltagare tillsammans med ett releasedatum någon gång under 2024. Trailern finns inte tillgänglig online ännu, men med tanke på att den finns överhuvudtaget kan vi nog förvänta oss officiella (eller läckta) klipp inom kort.

Huvudrollsinnehavaren är ingen mindre än Squid Game-stjärnan Lee Jung-Jae som kommer att axla ansvaret tillsammans med Amandla Stenberg, kanske mest känd som Rue i "Hunger Games"-filmerna. Serien avslöjades för första gången under 2020 på Disneys investerarkonvention, men det är först under de senaste månaderna allmänheten har börjat få ordentlig information. "The Acolyte" kommer att äga rum under de sista dagarna av High Republic, Jedis stod som starkast och Siths var nästintill utplånade. Noterbart är att serien utspelar sig ett århundrade före händelserna i "Star Wars: Episode I - The Phantom Menace" (1999), vilket innebär att det är det längsta tillbaka i tiden som något live-action Star Wars-projekt har utspelat sig.

Håll utkik på dopest.se under våren för mer information om serien och dess trailer!